January 21, 2014

شامی لپه ترد و خوشمزه ـ خوراکیها

رکن اصلی شامی لپه که خیلی مهمه و یقینا اکثرا دوستان عزیز هم میدونند عبارتند ازگوشت و لپه آب پز....  و سایرمواد آن همیشه بنا بر سلیقه افراد تغییر میکند  مثلا
براساس طبع ما جنوبیها اکثرا از فلفل سیاه و تخم گشنیز و زیره هم استفاده میکنیم 
تا احیانا از حس نامطلوبی که گاهی اوقات بعد از خوردن حبوبات عارض میگردد
جلوگیری شود و نیز موادی اضافه کنیم که جذب روغن را هنگام سرخ کردن به 
حداقل برسونه ..این دستور تجربه پختن مکرر آن است که خوشبختانه همیشه 
مورد توجه قرار گرفته  ..درضمن لازم به ذکر است که شامی لپه در اکثر 
خانواده ها به ندرت پخته میشه و اگر این روند ادامه پیدا کنه  متاسفانه مثل
بعضی از دستورهای قدیمی خوراکی ایرانی  فراموش خواهد شد
امیدوارم که این شامی رو درست کنید و در جمع خانواده  از 
خوردن آن لذ ت ببرید








☻☻☻☻☻☻☻☻☻
§§





7 comments:

Roz said...

چقدر با سلیقه ، واله بخدا کلی لذت بردم ، کاش مهمونتون بودم ، به به .....
مامان منم درست میکنه که باطبع منم درست میکنم ، اما تا حالا با گوشت تیکه درست نکرده بودم با گوشت چرخی امتحان کردم ، باید حتما این مدل شما هم رو هم درست کنم ، ممنون از دستور کامل و تجربیاتتون :*

gilda said...

من عاشق شامی لپه هستم , اینجور خوراکهای قدیمی و سنتی منو به دنیای کودکیم پرت میکنه :))
صفا جان ,پس شما هم این شامی رو دارید ؟؟ من فکر میکردم که مختص شمال و بخصوص گیلان باشه
البته مازنی های عزیز هم میپزند ولی با سبزی بیشتری هست
الان که دیدم ترکیبات تقریبا همونه که ما استفاده میکنیم , البته متوجه نشدم که سیبزمینی پخت هست یا خام
به هر حال نوش جونتون و مرسی

Laleh said...

مثل همیشه عالی و خوشمزه
دستتون درد نکنه صفا جان ضمنا تولدتون مبارک ... امیدوارم در کنار خانواده بهترین لحظه ها رو تجربه کنید و همیشه سلامت و شاد باشید
♥♥♥

Touba Safaei (SAFA) said...

مرسی لاله جان عزیز خیلی خیلی خوش اومدی اینجا یکدنیا خوشحال شدم از پیام خیلی قشنگ و دلگرم کننده تون از پیام شادباش هم بسیار سپاسگزارم و امیدوارم هرآنچه خوب و خوش برای دیگران سخاوتمندانه آرزو میکنی در مورد وجود نازنین و خانواده اصیلت مصداق پیدا کنه . موفق باشی ...♥ ♥ ♥

Touba Safaei (SAFA) said...

گیلدا جان مرسی از اینکه سرزدی ....این شامی لپه جزء غذاهای خیلی قدیمی و ایرانیه که سوریه ای ها میگن دستورش مال اوناست ولی طبیعیه که ما اصلا نباید باور کنیم ..........در آبادان انواع غذاهای اصیل ایرانی مسلما طبخ میشه ولی مثل شمال که بیشتر خوراکهای خودشون رو ترجیح میدن جنوب هم همینطوره در مورد خانواده ما چون مامان خدا بیامرزم بعد از اینکه سومین فرزند رو بدنیا آوردن دیگه نرفتند سرکار مامان مربی آشپزی یک آموزشگاه فرزندان شرکت نفت بودند لاجرم همه نوع دستور آشپزی رو یاد میدادند هیچوقت هم در مورد اینکه این غذا مال کدوم شهر هست در خانه صحبتی نشده ولی این شامی هم بیشتر از سایر خوراکها پخته نمیشد.......درضمن در سال 1345 که دوره کمکهای اولیه در بیمارستان میدیدم کتلت سیب زمینی رو از آشپز بیمارستان یاد گرفتم که اون زمان در هیچ شهر ایران کتلت به این صورت درست نمیشد برای همین وقتی موقعیتی پیش اومد و در سال 2010 درست کردم و در پیج آشپزی ایرانی گذاشتم ... خیلی کامنت گرفتم که تعجب کرده بودند از دستور اون برای سیب زمینی آب پزی که در اون بکار برده شده بود و بعضی هم انتقاد کرده بودن هرچند از اوموقع به بعد مرتبا این دستور را درست کردند و ارائه دادند ......و جالب اینکه اخیرا که میخواستم کامنت هارو دوباره بخونم دیدم بیشتر اونها که ابراز بی اطلاعی کرده بودند کامنتاشونو ریمو کردند.... چون در حال حاضر خیلی ها پیج دارند و خوب نیست که کسی اونا رو با این کامنت ها شناسائی کنه .........در هر صورت معذرت میخوام که دوباره درددل کردم ......آخه قلبا از فیس بوک که نمیتونم بگم از بعضی آدمای فیس بوک دلخورم....بازم تشکر که مثل همیشه محبت کردید در ضمن این دستور سیب زمینی نداره من عادت دارم که به هر چیزی یک تیک چیز دیگر اضافه کنم و اتفاقا خیلی خوشمزه شده بود سیب زمینی بصورت خام و ریز رنده شده ....انشالله درست میکنی و جای مارو هم خالی...♥ ♥ ♥

Touba Safaei (SAFA) said...

مرسی رز عزیزم از اینکه اینجا بودی و از کامنت دلگرم کننده ات ..محبت داری ♥ ...رز عزیزم دستور اصل این شامی لپه حتما با گوشت لخم و چرخ نشده است در جزوه ای که از مامان خدا بیامرزم دارم دقیقا بایستی گوشت غیر چرخ شده باشه در غیر اینصورت پف نمیکنه .......شامی لپه حسنش به اینه که کمی حالت پف داشته باشه ....اگه انشالله دوست داشتی و خواستی درست کنی حتما گوشت را اول بپز و آبش باید خوب بره بعد با مواد دیگرش با هم چرخ کن ...خیلی ترد و خوشمزه میشه ........این شامی جزء خوراکیهائیه که نباید به دست فراموشی سپرده بشه .. اگه درست کردی نوش جونتون باشه جای منو هم خالی کن...♥ ♥ ♥ درضمن من یک سیب زمینی کوچولو هم رنده ریز کرده و اضافه کردم ولی دستور جزوه مامانم بدون سیب زمینی بود. در هر دو صورت خوشمزه است .

Touba Safaei (SAFA) said...

رز عزیزم در ضمن میخواستم بگم من از خدا میخواستم که یه روز خود نازنینت و همه دوستان به کلبه ما بیان تا از همتون پذیرائی کنم ...♥ چه شود ؟!!! به به