August 4, 2011

باقالی پلو با گوشت ماهیچه




مواد لازم
برنج 3 لیوان پلو پز
باقالی تازه پوست گرفته 300 گرم
شوید خشک 3 تا 4 قاشق سوپخوری
جعفری تازه 3 قاشق سوپخوری
سیب زمینی یا نان لواش به اندازه کافی
نمک دلخواه
روغن 6 قاشق سوپخوری مخلوط با کمی آب ...نصف برای ته دیگ و
نصف دیگر برای روی پلو
مواد لازم برای گوشت ماهیچه
گوشت ماهیچه 600 گرم
پیاز 300 گرم
ادویه مخلوط ....از خود ادویه مخلوط+ پودر گشنیز + پودر زیره هرکدام یک
قاشق چایخوری  و کمی فلفل و 1 قاشق پودر مرزنجوش
رب گوجه فرنگی 1 قاشق مرباخوری پر
سیر 1 حبه
روغن 2 قاشق غذاخوری برای سرخ کردن سطحی ماهیچه ها
آرد 1 قاشق مرباخوری برای پاشیدن روی گوشت قبل از سرخ کردن
نصف آب 1 لیمو یا 2 قاشق غذاخوری 



طرز تهیه
گوشت ها را از پوست و چربی پاک کرده  وبعد از خشک کردن کمی  آرد
بپاشید و آنها را در دوقاشق روغن در ظرفی سریع و سطحی سرخ کنید



بعد پیاز را که قبلاً پوست گرفته و خرد کرده اید در آن بریزید و ادویه هارانیز
به آن اضافه کنید



 هم بزنید و نیم دقیقه بعد




رب گوجه فرنگی را در آن بدهید



آب به مقدار 600 میلی لیتر در قابلمه بریزید



در صورت تمایل آب لیمو به میزان دلخواه اضافه کنید بعد در قابلمه را پوشانده
بگذارید با حرارت آهسته  بپزد معمولاً بین 1 ساعت یا 1ساعت و نیم طول میکشد



برنج را که قبلا شسته و خیس خورده  در آب جوش نیم پز آبکش کنید
پوست باقالی ها را گرفته و آماده بگذارید




ته یک قابلمه مناسب را نصف آب و روغن ریخته و با سیب زمینی پوست
گرفته و ورق شده یانان لواش  بپوشانید و یک کفگیر برنج آبکش را روی
آن بریزید بعد نصف باقالی ها را روی آن بریزید و یک قاشق شوید خشک
بپاشید و سپس نصف جعفری خرد شده را روی آن بدهید و دوباره برنج 
بریزید

و ادامه بدهید تا تمام مواد در دیگ جای بگیرد  




نصف دیگر آب و روغن را روی پلو بریزید و سپس آب و زعفران روی آن
بدهید در قابلمه را پوشانده و روی حرارت ملایم  بگذارید تا دم بکشد





خوراک گوشت آماده شده که خیلی خوشمزه و خوش عطر میباشد


 باقالی پلو هم دم کشیده  ......درظرفی بکشید و برای سرو آماده کنید




نوش جان
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺


9 comments:

beauty of nature said...

bah bah kheili eshteha avare..
dastet dard nakone...ba har gooshti
mishe serve kard ?...merci

Sara said...

vay man halake in Baghle polo hastam ..amma
hamijoori va na ba baghli khoshk...dahanam
aab ooftad..merci khanoomi.

maryam said...

خیلی با سلیقه عکاسی شده و توضیحات مفید

Touba Safaei (Safa) said...

دوست عزیز خیلی ممنون از تعریف
شما ...با اجازه تون عکاس تمام این
عکسها هم خودم هستم ...و حمل بر
خود خواهی نباشد ..در حین کار مایل
نیستم شخص دومی کمکم کند ...و این
تعریف شما که عکاس حرفه ئی کمک کرده
خیلی به من امیدواری میده که در آینده بیشتر فعالیت کنم..یکبار
دیگر تشکر میکنم

Soodi said...

واقعا محشره صفا خانم عزیز دستتون
دردنکنه
من همیشه دوست داشتم یه دستور برای پختن ماهیچه داشته باشم که بوی ذوخ

بعدا نده این همونیه که میخواستم از موادش معلومه که خیلی خوش عطره مرسی مرسی عزیز

Soodi said...

عالیه صفا خانم عزیز من مدتها بود
میخواستم یه دستور جدید از طرز تهیه
ماهیچه داشته باشم که بعد از پختن بوی
ذوخ نده........و این مواد معطر که استفاده کردید همونیه که میخواستم

دست شما واقعا درد نکنه زحمت کشیدین مرسی مرسی

Touba Safaei (Safa) said...

تشکر میکنم دوست گرامی و خیلی خوشحالم
که تونستم کمک ناچیزی باشم امیدوارم
موفق باشید

Pe gah said...

صفا جون واقعاااا عالی و خوشمزه شده دستتون درد نکنه

Touba Safaei (Safa) said...

پگاه جان عزیز مرسی محبت دارید خوشحال شدم سر زدید ..♥