کچری قروت / خوراک سنتی و قدیمی افغانی
باکمی تغییرات
از 39سال پیش تا همین دوسال پیش هربار یاد
کچرقروت میفتادم همش فکر میکردم یه نوع
آش کشکه حالا چرا؟؟؟ ..........براتون میگم
سال 1353 ازیک دوست مکاتبه ایم در افغانستان
نامه ای داشتم که نوشته بود الان داره کچرقروت
میخوره و تعارف کرده بود که بفرما کچرقروت
کنجکاو شدم نوشتم چه نوع غذائیه ؟
نوشت یک خوراک خوشمزه با حبوبات و برنج
و کشک و گوشت ...خوب منم فکر کردم یه نوع
آش کشکه ..تااینکه دو سال پیش تصادفی یه سایت
افغانی درباره این غذا نوشته بود و توضیح داده
بود که کچری به چه معنائیه و قروت چیه ؟
کچری ترکیب برنج با یک سری حبوبات مخصوص
است قروت هم به معنی کشک است .... و این کچری
قروت درواقع نوعی دمی کاملا نرم ولی منسجم
است یعنی برنج دون نیست و خمیرو شفته هم نیست
گوشت هم بصورت کوفته ریزه است با سس
گوجه فرنگی ادویه جاتش هم باید ترکیبی از زیره
, دارچین , دو نوع فلفل یکی تند و یکی پاپریکا برای
رنگ باشد ..کوفته هم ترکیبی از گوشت و آرد نخودچی
و ادویه جات است که من به جای آرد نخودچی آرد
معمولی ریختم وهمراه با کشک هم از نعناع و پیاز
و روغن و کمی زردچوبه استفاده کردم
گوجه فرنگی ادویه جاتش هم باید ترکیبی از زیره
, دارچین , دو نوع فلفل یکی تند و یکی پاپریکا برای
رنگ باشد ..کوفته هم ترکیبی از گوشت و آرد نخودچی
و ادویه جات است که من به جای آرد نخودچی آرد
معمولی ریختم وهمراه با کشک هم از نعناع و پیاز
و روغن و کمی زردچوبه استفاده کردم
کلا کارزیاد میبره ولی ارزشش را دارد
امید درست کنید و در جمع خانواده
عزیزتون از خوردنش لذت ببریــد
♥
☻☻☻☻☻☻☻☻☻
☼ ☼ ▲♥ ▲ ☼ ☼
عکسهای زیر از بار اول است که این غذا رو درست کردم
و زیاد راضی نبودم
و زیاد راضی نبودم
ولی تا دلتون بخواد و جاتون خالی خوشمزه بود
در این دستور به جای کشک از ماست و خامه ترش استفاده کردم
اینجا در ماهیتابه در سس گوجه فرنگی کوفته و بادمجان
سرخ شده به طریق
سرخ شده به طریق
استفاده از سفیده تخم مرغ برای کم مصرف کردن روغن و
نیز کمی جعفری خرد شده ریخته شده که با هم مخلوط شد
نیز کمی جعفری خرد شده ریخته شده که با هم مخلوط شد
و بعد از اینکه دمی ماش نرم رو دربشقاب کشیدم دورش
مواد بالا را چیدم شاید اصل کچری قروت نشد ولی عجب
ترکیب خوشمزه ای داشت حیف که تا درست نکنید , هر
چه تعریف کنم فایده ای نداره
☻☻☻☻☻☻☻☻☻
◘○◘•§ ♥ §•◘○◘
درضمن خیلی خوبه که کلیه نامه هائی که از دوستان
مکاتبه ای و نیز اقوام وبستگانمون داریم همیشه حفظ
و نگاهداری کنیم شخصا بیشتر نامه های مکاتبه ایم
رو ازبیشتر از 40 سال پیش تاکنون نگاهداشته ام همراه
با تمبرهای پستی آنها .
مکاتبه ای و نیز اقوام وبستگانمون داریم همیشه حفظ
و نگاهداری کنیم شخصا بیشتر نامه های مکاتبه ایم
رو ازبیشتر از 40 سال پیش تاکنون نگاهداشته ام همراه
با تمبرهای پستی آنها .
6 comments:
جالب و خوشمزه
قیافشم عالی هست
دست شما درد نکنه نوش جونتون باشه
خیلی جالب بو د، به نظرم ی جور عدس پلو به سبک کاملتر هست
و جالبتر اینکه با اینکه دوست افغانی دارم تا به حال نام این خوراک رو نشنیده بودم
مرسی از معرفیش
<3
خیلی عالیه. خیلی خوب به نظر می اد. هم قیافه اش هم ترکیب مواد خوشمزه اش. مرسی که حکمت نامش رو هم گفتی :)
مرسی دوست گرامی شادی خانم عزیز ..محبت دارید.
مرسی گیلدا جان عزیزم از اینکه سرزدی ..درضمن عدس بکار نرفته دوستم... بلکه ماش هست و مثل دمی ماش عمل میاد ........حالا وقتش رسیده که از دوست افغانیتون بپرسید در ضمن منم یه دوست افغانی دارم که دکتر زنان هست به اسم صالحه هادی و ایشون وقتی گفتم کچر قروت گفت من تا حالا درست نکردم ولی خوردم ....مثل اینکه افغانیهای امروزی اهل درست کردن غذاهای قدیمی نیستند درست مثل بعضی از خوراکهای خودمون که جدیدیها اهلش نیستند.....:D ...شاد و موفق باشی ♥
مرسی لیلا جان عزیز از محبتت چشماتون عالی میبینه ...حتما درست کنید چون بدون گوشتش هم خوشمزه تره است. ♥ شاد و موفق باشید.
Post a Comment